Mellom epidemien, økte kostnader til bensin og strøm, resesjon og inflasjon generelt var det bare å forvente prisøkning på det meste. Eventuelle prisøkninger her i butikken skjer som oftest ved restock og release så det vil ta en stund før prisene blir oppdatert her. Men allikevel; en liten titt på prisene for 2022:
TCG: De fleste går opp 5-10% over sommeren, unntakene er Magic som allerede har hatt en betraktelig økning og er nevnt i en egen post, og Pokemon som har stått omtrent stille. Et par er utsatt pga forsinkelser fra trykkeriet, bl.a. Genesis og Nostalgix. Metazoo har konstant vært trege og det kommer de antakelig til å fortsette med siden de skal ta igjen alle settene som ikke kom ut i Europa så regn de fleste datoer derfra som uoffisielle.
Brettspill: Brettspill har ofte mindre opplag og er dermed hardere rammet av forsinkelser og prisøkninger, men fordi det ikke er snakk om produktlinjer så blir økningene ofte individuelle. Enkelte produkter har faktisk gått ned eller holdt seg stabile på grunn av økte opplag, f.eks. HeroQuest og Gloomhaven. Igjen er det største problemet for denne gruppen leveringsproblemer og forsinkelser, men det kan virke som om det har bedret seg noe. Ifjor var det spill som var et halvt år forsinket, nå er dette halvert? Regn med en 30% prisøkning for små titler som trykker nye opplag. Prisene for lokalt produserte spill vil nok være litt bedre.
Rollespill: Omtrent som med brettspill, veldig varierende med prisøkning men mindre leveringsproblemer siden det er snakk om bøker og hefter. WOtC satte opp prisen også for D&D i april.
Warhammer: Games Workshop hadde som mange andre prisøkning i april (10-30%) og det øker neppe på en stund. Vi får bare være glade vi ikke bor i USA der prisene er nesten det dobbelte.
Collectibles: Collectibles har generelt gått opp 10-30%, men det spenner over så mange merker at det vil variere endel og igjen er det avhengig av opplag; Diamond Toys har f.eks. gått opp vesentlig mer enn Funko, som har betraktelig høyere markedsandel.
Dette er hva vi vet så langt, men siden mange prisøkninger fant sted i april og mai er det ikke helt usannsynlig at det kommer en ny prisøkning før jul dersom vi fortsetter å ha disse økonomiske nedgangstidene; lavere opplag = høyere priser, en ond spiral dessverre...